09:04 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (220)
0 10
Βρείτε μας

Ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία είναι μεγαλύτερος, επειδή δεν έχουν εξεταστεί όλα τα θύματα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία, είναι μεγαλύτερος από τα επίσημα νούμερα, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Υπάρχουν και άλλοι νεκροί εκτός από αυτούς που έχουν επίσημα ανακοινωθεί. Αλλά δεν πρόκειται για ανωμαλία. Οι άνθρωποι πέθαναν και δεν εξετάστηκαν ποτέ επειδή υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό και σε χρόνο» δήλωσε στην εφημερίδα ο αναπληρωτής δήμαρχος του Κοκάλιο, Ευγκένιο Φοσάτι.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως οι εξετάσεις έγιναν κυρίως σε άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα, προσθέτοντας πως αξιωματούχοι και ειδικοί υγείας εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κυμαίνεται από εκατοντάδες χιλιάδες σε εκατομμύρια.

«Δεν τους γίνονται μεταθανάτιες εξετάσεις. Πολλοί από αυτούς που πέθαναν και δεν εξετάστηκαν, είναι ηλικιωμένοι αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν έχουμε τόσους πολλούς να πεθαίνουν την ίδια περίοδο. Είναι εξαιτίας του κορονοϊού» δήλωσε η Ελεονόρα Κομότι, γιατρός που μένει κοντά στην πόλη της Μπρέσια.

Η Ιταλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έγιναν γνωστά την Τετάρτη, από τον επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών, Άντζελο Μπορέλι, πάνω από 110.000 περιστατικά μολύνσεων με το νέο στέλεχος του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη χώρα, με 17.000 περίπου ασθενείς να έχουν αναρρώσει και με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 13.155.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (220)
Tags:
Wall Street Journal, COVID-19, κρούσματα, νεκροί, κορονοϊός, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK