19:40 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Αυστραλία έχει καταφέρει να ελαττώσει το ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να σωθούν ζωές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο SBS News.

Στις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, επισήμανε πως το κράτος θα επιδοτήσει τον τομέα της παιδικής φροντίδας με 973 εκατομμύρια δολάρια κατά τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε να είναι δωρεάν για αυτό το χρονικό διάστημα.

«Θα διασφαλίσουμε για τους γονείς που βρίσκονται ακόμα σε αυτή την ανάγκη, της παιδικής φροντίδας, να είναι δωρεάν» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ο Μόρισον επεσήμανε πως οι αλλαγές στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του COVID-19, μπορεί να διαρκέσουν για μήνες και πως δεν γνωρίζει ακριβώς πότε θα σταματήσουν οι περιορισμοί, οπότε οι Αυστραλοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες αυτές συνθήκες.

​«Υπάρχει ένας νέος κανόνας εδώ στην Αυστραλία και είναι ένας στον οποίο πρέπει να συνηθίσουμε για τους επόμενους έξι μήνες. Είναι κάτι που δεν θα είναι ωραίο για αρκετούς, αλλά προσαρμοζόμαστε» δήλωσε ο Μόρισον.

Λόγω της έξαρσης του COVID-19, έχουν επιβληθεί περιορισμοί μετακινήσεων στους Αυστραλούς, στους οποίους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να ψωνίσουν τα βασικά, για ιατρική φροντίδα, για εξάσκηση ή για δουλειά. Όσοι είναι πάνω από 70 ετών έχει δοθεί οδηγία να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ξεκινώντας από τη Δευτέρα, εστιατόρια, μπαρ, δημόσια πάρκα, εξωτερικά γυμναστήρια, πάρκα για σκεϊτ και άλλα μέρη όπου συναθροίζεται κόσμος έχουν κλείσει στην Αυστραλία σε μια προσπάθεια να καμφθεί η καμπύλη του ιού. Τα σούπερ μάρκετ της χώρας παρουσίασαν ελλείψεις νωρίτερα τον Μάρτιο, καθώς η ζήτηση για προϊόντα φαγητού και άλλων βασικών αγαθών σημείωσε κατακόρυφη αύξηση.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, μέτρα προστασίας, καραντίνα, κορονοϊός, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK