12:15 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου, με το επίκεντρο της πανδημίας να έχει μεταφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες από την Κίνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με τον COVID-19.

Ένα βρέφος ηλικίας έξι εβδομάδων στις ΗΠΑ αποτελεί το μικρότερο σε ηλικία θύμα του COVID-19, βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Το ήμισυ του πλανήτη είναι υπό κάποια μορφή «λουκέτου», καθώς οι χώρες αγωνίζονται να περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού.

Ειδικοί προειδοποίησαν σύμφωνα με το AFP πως, αυτοί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, αν και είναι απαραίτητοι για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν επηρεαστεί.

Πάνω από 200.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σήμερα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των αναφερόμενων παγκοσμίων λοιμώξεων, έχουν πλέον καταγράψει πάνω από 5.000 θανάτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο νέος κορονοϊός φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με προηγούμενα προβλήματα υγείας, ωστόσο μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους νεότερων ηλικιών.

Νέα παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Στους θανάτους που αποδίδονται στον COVID-19 περιλαμβάνονται δύο παιδιά 13 ετών σε Γαλλία και Βρετανία, καθώς και ένα παιδί 12 ετών στο Βέλγιο.

Στη Βρετανία και τη Γαλλία καταγράφηκε την Τετάρτη ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα. Στην Ιταλία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 13.000 και στην Ισπανία τους 9.000, ωστόσο καταγράφηκε επιβράδυνση στα ποσοστά μολύνσεων.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κρούσματα, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK