ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 10
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις Φιλιππίνες υπερβαίνουν τα 2.500, ενώ οι θάνατοι στη χώρα που αποδίδονται σε επιπλοκές του COVID-19 ξεπέρασαν τους 100.

Απειλές κατά όσων παραβιάζουν τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία και τις μαζικές συγκεντρώσεις απηύθυνε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, με φόντο τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του για μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

«Δεν θα διστάσω. Οι εντολές μου είναι στην αστυνομία, στον στρατό και τις τοπικές αρχές, σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει μια περίσταση όπου απειλείται η ζωή σας, πυροβολήστε τους» δήλωσε ο Ντουτέρτε απευθυνόμενος στον λαό την Τετάρτη.

«Καταλαβαίνετε; Νεκροί. Αντί να προκληθεί χάος, θα σας θάψω» συνέχισε.

Το διάγγελμά του προβλήθηκε μόλις λίγες ώρες αφότου η αστυνομία συνέλαβε 21 άτομα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς άδεια σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Κεζόν. Οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι απαιτούσαν τροφή και οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας.

Ο Ντουτέρτε κατηγόρησε την αριστερή ομάδα Kadamay για υποκίνηση της διαμαρτυρίας. «Θυμηθείτε, αριστεροί: Δεν είστε η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Μην τριγυρνάτε προκαλώντας προβλήματα και ταραχές, γιατί θα δώσω εντολή να βρεθείτε υπό κράτηση μέχρι να τελειώσει ο COVID-19» συνέχισε.

Ο Ντουτέρτε κήρυξε τις Φιλιππίνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες στις 16 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο αλλοδαπών, με ορισμένες εξαιρέσεις, και έχει επιβάλει «κοινοτικές καραντίνες» στην πλειονότητα της χώρας, απαγορεύοντας μαζικές συγκεντρώσεις

Τα άτομα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες έχουν τεθεί σε καραντίνα διατάσσονται να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους, υγειονομικούς λειτουργούς και εκείνους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Φιλιππίνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK