ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας νέος διαδραστικός χάρτης, ο οποίος καταγράφει το πώς επηρεάζονται κοινωνικές, πολιτικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, όσο αυξάνονται τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε λειτουργία τέθηκε ένας νέος διαδραστικός χάρτης, σκοπός του οποίου είναι να καταγράψει τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν τεθεί σε ισχύ σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο λόγος για τον COVID-19 Civic Freedom Tracker, ευρύτερος στόχος αποτελεί με βάση τους νόμους έκτακτης ανάγκης, η παρακολούθηση των κυβερνητικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η εξέταση στο πώς αυτά τα μέτρα μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

​Ο χάρτης αυτός αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία του ICNL (International Center for Not-For-Profit-Law), του ECNL (European Center for Not-for-Profit Law) και της ακαδημαϊκού, Fionnuala Ní Aoláin, ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εν γένει θεμελιωδών ελευθεριών.

Το ICNL εξάλλου έχει εκφράσει τις ανησυχίες του, ότι η πανδημία του κορονοϊού, ενδεχομένως, να έχει επιπτώσεις και να αποτελέσει πρόσχημα για την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών των πολιτών από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί και μπορείτε να βρείτε τον χάρτη (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), μπορεί ο επισκέπτης να «περιηγηθεί» σε όλες τις χώρες και να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχει λάβει η κάθε κυβέρνηση, τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκαν αυτά τα έκτακτα μέτρα, καθώς και το χρονικό διάστημα από την αρχή που τέθηκαν σε ισχύ.

Αναμένεται, ο χάρτης να αποτελέσει βασικό «εργαλείο» έρευνας για δημοσιογράφους, ερευνητές και ακαδημαϊκούς.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, χάρτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK