ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους, αλλά και ιδιαίτερα προς τους νέους, κρούει για τον κορονοϊό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε για ακόμη μια φορά πως οι νέοι κινδυνεύουν επίσης από την πανδημία του κορονοϊού που φαίνεται να πλήττει παιδιά και εφήβους.

«Η ιδέα σύμφωνα με την οποία «η νόσος COVID-19 πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους» είναι με βάση τα γεγονότα εσφαλμένη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά από την Κοπεγχάγη.

Επεσήμανε δε πως η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας κινδύνου για μια σοβαρή μορφή της συγκεκριμένης ασθένειας.

Σοβαρά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα σε εφήβους και νέους ενήλικες, με κάποιους να νοσηλεύονται και άλλους να χάνουν ακόμη και τη ζωή τους.

Στην Ευρώπη, το πιο νεαρό θύμα που έχει καταγραφεί ήταν μια 12χρονη στο Βέλγιο ενώ στις ΗΠΑ ένα μωρό έξι εβδομάδων.

Ποσοστό από 10 έως 15% των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 50 ετών υποφέρουν από μια μέτρια έως σοβαρή μόλυνση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Ωστόσο εκείνοι που γερνάνε και η υγεία τους είναι καλή παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο», είπε ο Κλούγκε ο οποίος λέει πως «άνθρωποι άνω των 100 ετών (...) που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για την COVID-19 στη συνέχεια ανέρρωσαν πλήρως».

Ο ΠΟΥ στην Ευρώπη καταγράφει 464.859 κρούσματα και 30.098 θανάτους στις 53 πολύ διαφορετικές χώρες της διοικητικής περιφέρειάς του, που εκτείνεται από τις ευρωπαϊκές ακτές στον Ατλαντικό έως τις ρωσικές ακτές στον Ειρηνικό.

Γύρω στο 80% όσων κατέληξαν παρουσίαζαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα, ιδιαίτερα καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη.

Για τον Κλούγκε, η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητη «σε κάθε ηλικία».

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βρέφη, παιδιά, έφηβος, κίνδυνος, νέοι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK