12:12 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ειδικό διάταγμα που αφορά στην παραγωγή αναπνευστήρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε διάταγμα, που εμπίπτει στην Τροπολογία για την Αμυνα, προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Το διάταγμα αφορά στη διευκόλυνση των βιομηχανιών στην κατασκευή αναπνευστήρων.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

Οι εταιρείες που αφορά το διάταγμα είναι οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» δήλωσε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ επικαλέστηκε τον νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που ως προς το περιεχόμενό του έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες να κατευθύνει την εργασία και το κεφάλαιο προς τις εθνικές αμυντικές ανάγκες.

Με τον νόμο αυτό έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να μετατοπίσουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, καθώς η νέα πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα.

Tags:
αναπνευστήρες, εταιρείες, κορονοϊός, ΗΠΑ, νόμος, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK