ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ιταλία (213)
0 30
Βρείτε μας

Ιταλοί μάγειρες θέλησαν να ευχαριστήσουν τους Ρώσους γιατρούς που έχουν σπεύσει για να ενισχύσουν τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Έτσι, αποφάσισαν να τους φτιάξουν τη ρωσική σούπα μπορς.

Γιατροί και στελέχη του ρωσικού στρατού έχουν φτάσει στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και συστρατεύθηκαν με τις ιταλικές αρχές στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Οι Ιταλοί έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως την ευγνωμοσύνη τους στη Ρωσία για την πολύτιμη ενίσχυση και βοήθεια στον «πόλεμο» που τους έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές.

Ήταν τώρα η σειρά των Ιταλών μαγείρων να πουν «ευχαριστώ» στους Ρώσους γιατρούς. Έτσι, αποφάσισαν να φτιάξουν τη ρωσική σούπα μπορς και να τους την προσφέρουν. Οι Ιταλοί προετοίμασαν την μπορς σύμφωνα με την παραδοσιακή ρωσική συνταγή, ώστε οι Ρώσοι γιατροί να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους. Ένας Ρώσος ιολόγος, ο Αλεξάντερ Σεμένοφ, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσολογίας και ιολογίας του Ινστιτούτου Παστέρ της Αγίας Πετρούπολης, ανέβασε μια φωτογραφία από το εστιατόριο στον λογαριασμό του στο Facebook για να τους πει και εκείνος με τη σειρά του «ευχαριστώ».

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Ρώσος επιστήμονας, φαίνεται δίπλα στα πιάτα, ένα σημείωμα που άφησαν οι Ιταλοί μάγειρες, στο οποίο γράφουν: «μας συγχωρείτε, είναι η πρώτη φορά», εξηγώντας ότι μαγείρεψαν τη σούπα για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον Σεμένοφ, οι Ιταλοί σεφ κατάφεραν να οργανώσουν «μια μικρή γιορτή και μια μεγάλη έκπληξη» για όλους. «Η σούπα με παντζάρι, λάχανο, πατάτες και ζωμό κρέατος ήταν πολύ νόστιμη. Μας έλειπε πολύ το σπιτικό φαγητό, όλοι θέλαμε να φάμε μια ζεστή σούπα», σχολίασε.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ρωσία έχει αποστείλει ιατρικό εξοπλισμό, μέσα και ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία από τα μέσα-τέλη Μαρτίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες, ρωσική βοήθεια κατέφτασε και στις ΗΠΑ.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (213)
Tags:
σούπα, Ρωσία, πανδημία, Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK