12:52 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν μάσκες τις οποίες μετέφερε μια σουηδική εταιρεία από την Κίνα, με προορισμό την Ισπανία, αλλά και την Ιταλία. Το περιστατικό οδήγησε σε διπλωματικό επεισόδιο το οποίο επιλύθηκε εν μέρει δύο εβδομάδες αργότερα.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», επέμεινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στις 16 Μαρτίου, αναφερόμενος στην πανδημία κορονοϊού. Και στον πόλεμο, όπως όλοι γνωρίζουν, καθετί μετρά. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε υπογράψει διάταγμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση της χώρας του να επιτάξει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Στις 5 Μαρτίου οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν παραγγελία με τέσσερις εκατομμύρια μάσκες τις οποίες η σουηδική εταιρεία Mölnycke μετέφερε από την Κίνα στην Ισπανία, αλλά και την Ιταλία. Το εμπόρευμα σταμάτησε στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, όπου κρατήθηκε σύμφωνα με τις προεδρικές οδηγίες.

Το περιστατικό προκάλεσε διπλωματικές τριβές μεταξύ της Γαλλίας και της Σουηδίας. Μετά από δύο εβδομάδες ρυμούλκησης, οι γαλλικές αρχές συμφώνησαν να αφήσουν τα μισά από τα προϊόντα «εκτάκτως» να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Έτσι, η Γαλλία επέτρεψε τελικά να φτάσουν δύο από τις τέσσερα εκατομμύρια μάσκες στην Ισπανία και την Ιταλία. Τα υπόλοιπα δύο εκατομμύρια έχουν παραμείνει στο γαλλικό έδαφος, αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα L' Express.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο αντίστοιχο περιστατικό. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί εκ νέου στη Γαλλία, όπως η κατάσχεση 680.000 μασκών που προορίζονταν για την Τσεχία, η οποία από την πλευρά της κατάσχεσε παρτίδα που προοριζόταν για την Ιταλία.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, COVID-19, μάσκες, μάσκα, Τσεχία, Ιταλία, Γαλλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK