ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (310)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βενεζουέλα διασαφήνισε πως η χώρα του διατηρεί τις επαφές της με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στον πετραλαϊκό τομέα.

Η Ρωσία συνεχίζει τη συνεργασία στην παραγωγή πετρελαίου με τη Βενεζουέλα και οι δύο χώρες διατηρούν στενές επαφές στο πλαίσιο των συμφωνιών του ΟΠΕΚ αλλά και εκτός ΟΠΕΚ, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Καράκας Σεργκέι Μελίκ-Μπαγκντασάροφ.

«Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας, αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι οι όγκοι παραγωγής αλλά τα επαίσχυντα εμπόδια που θέτουν στις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας οι Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό συμβαίνει χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η πανδημία του COVID-19! Ακόμα και στον ζωικό κόσμο, μια άγραφη εκεχειρία γύρω από έναν λάκκο με νερό εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της ξηρασίας», είπε ο πρεσβευτής.

Παράλληλα, σημείωσε πως παραμένουν στενές οι επαφές με την ηγεσία της Βενεζουέλας.

«Είμαστε σε στενή επαφή με την ηγεσία της Βενεζουέλας σε ολόκληρο τον κατάλογο των θεμάτων που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας και τη συνεργασία σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+», δήλωσε ο Μελίκ Μπαγκντασάροφ.

Ο πετρελαϊκός τομέας της Βενεζουέλας έχει πληγεί σφοδρά από τις αμερικανικές κυρώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να «ρίξει» τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Η Ουάσιγκτον προσπάθησε να επέμβει στους δεσμούς όλων των ξένων εταιρειών με τον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας για να σταματήσει την εισροή χρημάτων στην οικονομία της χώρας, η οποία βρίσκεται σε σοβαρή κρίση εδώ και χρόνια.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (310)
Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, OPEC, Πετρέλαιο, Μόσχα, Ρωσία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK