ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 0 0
Βρείτε μας

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση με τον κορονοϊό (COVID-19) στην Ιαπωνία γι' αυτό και η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας φέρεται να εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο κήρυξης έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό (COVID-19) φαίνεται να είναι κρίσιμη γι' αυτό και η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κήρυξης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο (NHK), στην περιοχή του Τόκιο κατεγράφησαν, χθες (05/04), 143 νέα κρούσματα κορονοϊού, που είναι και ημερήσιος αριθμός-ρεκόρ.

Έτσι, ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τον κορονοϊό, Νισιμούρα Γιασουτόσι, υποστήριξε πως η ιαπωνική κυβέρνηση δεν θα διστάσει να κηρύξει ακόμα και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, εάν κριθεί απαραίτητο. 

Μάλιστα, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού σε περιοχές που το σύστημα υγείας κλυδωνίζεται. Για τον λόγο αυτό, στο Τόκιο, όσοι έχουν ήπια μορφή του COVID-19 θα φύγουν από τα νοσοκομεία και θα πάνε σε ξενοδοχεία, αρχής γενομένης από την Τρίτη (07/04).

Επίσης, οι αρχές θα ενισχύσουν την παραγωγή ιατρικών μασκών ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψή τους στην αγορά.

Ακόμα, η κυβέρνηση αναμένεται, την Τρίτη (07/04), να λάβει αποφάσεις σχετικά με το οικονομικό πακέτο, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει την ενίσχυση νοικοκυριών, το εισόδημα των οποίων έχει πληγεί από τον κορονοϊό, με περίπου 2.800 δολάρια.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
κορονοϊός, Ιαπωνία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK