ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο, ο Πρεσβευτής του Ιράν στο Βέλγιο υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις υπονομεύουν την ικανότητα της Τεχεράνης να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον ιό χωρίς διεθνή υποστήριξη.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί προέτρεψε την Ουάσινγκτον να άρει τις «παράνομες» κυρώσεις κατά της Τεχεράνης εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19.

Πρόσθεσε, επίσης ότι το Ιράν δεν θα ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ καθώς η κρίση του κοροναϊού στη χώρα επιμένει.

Η δήλωση έρχεται μετά την επιστολή προς τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Χοσέ Μπορέλ ότι του Ιρανού πρεσβευτή στο Βέλγιο σύμφωνα με την οποία οι κυρώσεις των ΗΠΑ παρεμποδίζουν δραστικά την ικανότητα του Ιράν να καταπολεμήσει την εξάπλωση του COVID-19.

«Οι μονομερείς και παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στο Ιράν υπό το πρόσχημα της καμπάνιας άσκησης μέγιστης πίεσης υπονομεύουν την ικανότητα του Ιράν να καταπολεμήση αποτελεσματικά τον ιό μακροπρόθεσμα χωρίς διεθνή υποστήριξη», ανέφερε η επιστολή.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να άρει τις ιρανικές κυρώσεις εν μέσω της πανδημίας.

Tags:
Χασάν Ρουχανί, Ντόναλντ Τραμπ, κορονοϊός, πανδημία, ΗΠΑ, κυρώσεις, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK