ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Βίντεο απεικονίζει τον ρυθμό εξάπλωσης και διασποράς του κορονοϊού σ' όλο τον πλανήτη, από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 5 Απριλίου. Πώς εξελίχθηκε η πανδημία.

Τον ρυθμό και την ταχύτητα εξάπλωσης του κορονοϊού στον πλανήτη αποτυπώνει βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε από το «BBC», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins».

Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται η πορεία της πανδημίας του ιού από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 5 Απριλίου.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι ο COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Γουχάν, στην επαρχία Γουμπέι.

Παρότι αρχικά, η εξάπλωση του ιού λάμβανε χώρα σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα, σταδιακά εμφανίζονταν κρούσματα και στην Ευρώπη, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα, αντίθετα, η κατάσταση στην Κίνα έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετατοπιστεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί 1,28 εκατομμύριο κρούσματα, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 70.000.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, με πάνω από 336.000, ενώ ακολουθούν η Ισπανία (135.00) και η Ιταλία (129.000).

Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, τη «μαύρη» πρωτιά κατέχει η Ιταλία, με πάνω από 15.800 θανάτους, ενώ έπονται η Ισπανία με 13.055 θανάτους και οι ΗΠΑ με 9.620 θανάτους.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
πλανήτης, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK