ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πολλαπλές κλινικές ή προκλινικές δοκιμές για φάρμακο και εμβόλιο.

Στο ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας στον πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, επισημάνθηκε ότι η γενική χρήση μάσκας προτείνεται να επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις, όπου δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα του πλυσίματος χεριών και της κοινωνικής απόστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού προειδοποίησαν ότι οι μάσκες δεν αποτελούν την «ασημένια σφαίρα» για την εξάλειψη της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, ότι οι ελληνικές αρχές προκρίνουν τη χρήση μάσκας μόνο για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του ΠΟΥ εξήγησαν ότι το μέτρο της καραντίνας και του περιορισμού κυκλοφορίας έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε αρκετές χώρες.

Όσον αφορά τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τον COVID-19, παρέπεμψαν στις επικείμενες μελέτες, οι οποίες θα εμπεριέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του ιού.

Υπενθυμίζεται αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες από 60 κλινικές ή προ-κλινικές μελέτες για τη θεραπεία και το εμβόλιο εναντίον της νόσου.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK