06:01 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η εταιρία Boeing διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία εργοστασίου κατασκευής αεροπλάνων στη Νότια Καρολίνα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με την εξάπλωση του κορονοϊού να έχει πλήξει και την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, η Boeing αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου της στην συγκεκριμένη πολιτεία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, δίνει έμφαση στην υγεία των υπαλλήλων της.

«Είναι δέσμευσή μας να επικεντρωνόμαστε στην υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων μας, καθώς αξιολογούμε την εξάπλωση του ιού στην πολιτεία, την επίδρασή του στην αξιοπιστία της αλυσίδας των προμηθειών μας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην επίδραση του προγράμματος για το σκάφος 787», δήλωσε ο Μπραντ Ζάμπακ, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος 787 και επικεφαλής του εργοστασίου της Boeing της Νότιας Καρολίνας.

«Εργαζόμαστε σε συνεννόηση με την πολιτεία και την τοπική κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ελέγχου Υγείας και Περιβάλλοντος της Νότιας Καρολίνας, έχουν καταγραφεί 2.232 περιστατικά του νέου στελέχους του κορονοϊού μέχρι τη Δευτέρα με 48 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Boeing, κατασκευάζει το επιβατικό αεροσκάφος 787 και απασχολεί περίπου 7.000 άτομα. Το δελτίο Τύπου σημειώνει πως όσοι μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, θα συνεχίσουν να εργάζονται αλλά οι υπόλοιποι που εργάζονται στους χώρους του εργοστασίου θα πάρουν άδεια μετ’ αποδοχών.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Νότια Καρολίνα, εργοστάσιο, Boeing, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK