ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά από μήνες οι αρχές στην Κίνα χαλάρωσαν τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού και οι Κινέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Την ευκαιρία να αποδράσουν για λίγο από την πολύμηνη καραντίνα, είχαν πολλοί το Σαββατοκύριακο πολλοί πολίτες της Κίνας, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού υπήρξε χαλάρωση στους κανόνες περιορισμού για την καταπολέμηση του COVID-19.

Από τον Δεκέμβριο όταν και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην πόλη Γουχάν της Κίνας και την ταχύτατη εξάπλωση του σε ολόκληρη τη χώρα, οι αρχές επέβαλλαν αυστηρά μέτρα καραντίνας.

Μετά από μήνες ωστόσο και με τα στοιχεία να δείχνουν πως η έξαρση έχει περάσει το σημείο της κορύφωσης της, οι τοπικές αρχές σε διάφορα μέρη της χώρας, αποφάσισαν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Το Σαββατοκύριακο, η οροσειρά Χουανγκσάν ή Κίτρινα Βουνά όπως είναι αλλιώς γνωστή, κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες τουριστών, αφού άνοιξε η είσοδος του πάρκου. Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών ωστόσο, εξανάγκασε τις αρχές να κλείσουν και πάλι το πάρκο.

​Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο αριθμός των επισκεπτών στο πάρκο που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, ξεπέρασε τις 20.000, ύστερα από την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιτρέψει δωρεάν πρόσβαση στην περιοχή, από την 1η έως την 14η Απριλίου.

Όταν όμως οι επισκέπτες ξεπέρασαν το όριο των 20.000 ατόμων, οι αρχές τους προέτρεψαν να επισκεφθούν την τοποθεσία κάποια άλλη ημερομηνία ή να επισκεφθούν άλλα μέρη που είναι πλέον προσβάσιμα στο κοινό.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
πανδημία, νεκροί, COVID-19, μέτρα προστασίας, καραντίνα, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK