ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1998)
0 10
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Αντόνιο Γκουτιέρες, απέφυγε να υπεισέλθει σε δημόσια σύγκρουση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Την ανάγκη ενότητας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού επικαλέστηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, αποφεύγοντας να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Όταν τελειώσουμε ολοκληρωτικά με την επιδημία, θα υπάρχει χρόνος για να κοιτάξουμε πίσω. Τώρα δεν έχουμε χρόνο για τέτοια» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για τα επικριτικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου.

«Τώρα είναι η ώρα της ενότητας, της διεθνούς συνεργασίας και της αλληλεγγύης, προκειμένου να σταματήσουμε τον ιό και τις συνέπειές του» κατέληξε ο Γκουτιέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο 24ωρο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε δριμεία κριτική στον ΟΗΕ για τη διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

«Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι πολύ κινεζο-κεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα με την Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;» έγραψε την Τρίτη στο Twitter o Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των κρουσμάτων προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 86.000.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1998)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, COVID-19, κορονοϊός, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK