ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν για την πετρελαϊκή αγορά και τις διαπραγματεύσεις του ΟΠΕΚ+.

Συζήτηση για την κατάσταση της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς καθώς και τις διαπραγματεύσεις του ΟΠΕΚ+ πραγματοποίησαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν

Η συζήτηση των τριών ηγετών πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ρώσου προέδρου, οι τρεις ηγέτες επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να συντονίσουν τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν, ώστε να σταθεροποιήσουν την πετρελαϊκή αγορά και να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από τις διακυμάνσεις στις τιμές.

«Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Συζητήθηκε η κατάσταση στις πετρελαϊκές αγορές, λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών του ΟΠΕΚ+ και την επερχόμενη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των G20», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την πανδημία του COVID-19, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αναμένει ανακοίνωση για την συμφωνία «σήμερα ή αύριο».

«Φτάνουν στην επίτευξη συμφωνίας. Αυτό αφορά τον ΟΠΕΚ και διάφορες χώρες εκτός ΟΠΕΚ. Πιθανόν θα ανακοινώσουν κάτι, είτε σήμερα ή αύριο», δήλωσε ο Τραμπ.

Αν και υπάρχουν πληροφορίες πως η συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί, δύο πηγές από αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στις συνομιλίες, ανέφεραν στο πρακτορείο Sputnik πως το Μεξικό αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις του ΟΠΕΚ+ χωρίς να συμφωνήσει στην υπογραφή για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, αλλά οι συνομιλίες συνεχίστηκαν χωρίς τη συμμετοχή της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ωστόσο, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ ελπίζουν πως θα πείσουν τελικά το Μεξικό να συμφωνήσει στη μείωση της παραγωγής την Παρασκευή.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν σημαντική πτώση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αφού έχει υπάρξει μεγάλη μείωση στις αεροπορικές πτήσεις παγκοσμίως, έχει διακοπεί η παραγωγή σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας, έχει περιοριστεί ο αριθμός ταξιδιών με διάφορα μέσα μεταφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει μειωθεί κατά πολύ η ζήτηση καυσίμων για αεροσκάφη, καθώς και για άλλα οχήματα.

Οι τιμές σημείωσαν περαιτέρω πτώση, όταν η ομάδα ΟΠΕΚ+ δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία στις 6 Μαρτίου στη Βιέννη, ούτε στην πρόταση της Ρωσίας για παράταση της συμφωνίας ώστε να ληφθούν πιο εξισορροπημένες αποφάσεις, αλλά ούτε και στην πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να μειωθεί και άλλο η παραγωγή πετρελαίου, κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

 

 

 

Tags:
ΟΠΕΚ, παραγωγή πετρελαίου, Πετρέλαιο, ΗΠΑ, Ρωσία, Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, βασιλιάς Σαλμάν, Ντόναλντ Τουσκ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK