21:13 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (224)
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού στην Ιταλία περιορίζεται εξέφρασαν ειδικοί που έσπευσαν πάντως να τονίσουν ότι ο κόσμος θα πρέπει να τηρεί τις αποστάσεις.

Οι ειδικοί του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας επιβεβαίωσαν τον περιορισμό του ρυθμού μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα ωστόσο ζήτησαν από τους πολίτες να μην μειώσουν το επίπεδο επιφυλακής

«Γιορτάζουμε το Καθολικό Πάσχα, αλλά δυστυχώς, φέτος δεν θα μπορέσουμε να συναντηθούμε, όλοι μαζί. Ας είμαστε κοντά με τα συναισθήματα, αλλά ας διατηρήσουμε τις επιβεβλημένες αποστάσεις», τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Σίλβιο Μπρουζαφέρο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι και στις νότιες περιφέρειες της χώρας οι μεταδόσεις-έστω και αν κινούνταν πάντα σε πιο χαμηλό επίπεδο- έχουν περιοριστεί.

Στη Λομβαρδία από όπου ξεκίνησε η «επέλαση» του ιού, τα κρούσματα, πλέον, μειώνονται, ωστόσο, προκαλεί τεράστια ανησυχία ο θάνατος 1.822 ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας της περιφέρειας από τον κορονοϊό. Για πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν έρευνες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που έχασαν την ζωή τους από τον ιό, ήταν ογδόντα ετών και το 70% των θυμάτων ήταν άνδρες, σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτου Υγείας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (224)
Tags:
COVID-19, νεκροί, κρούσματα, κορονοϊός, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK