11:29 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2026)
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόγραμμα βοήθειας προς του αμερικανούς αγρότες ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.

Στην ανακοίνωση προγράμματος βοήθειας ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους αμερικανούς αγρότες προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στον Λευκό Οίκο.

Όπως δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα βοήθειας με στόχο την υποστήριξη των αγροτών με άμεση καταβολή επιδομάτων καθώς και με την αγορά αγροτικών προϊόντων που θα μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη.

«Η Αμερική πλέον γνωρίζει περισσότερο από ποτέ πως το φαγητό που χρειάζονται οι οικογένειες μας, προέρχεται από τους αμερικανούς αγρότες» δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Σόνι Περντού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόγραμμα θα αποτελείται από δύο μέρη. Ένα με άμεση καταβολή 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το δεύτερο με την αγορά αγροτικών προϊόντων. Ο πρόεδρος Τραμπ σημείωσε πως μέσω του υπουργείου, τον Ιούλιο θα δοθούν από το πρόγραμμα ακόμα 14 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times στις 11 Απριλίου, οι αμερικανοί αγρότες αναγκάστηκαν να καταστρέψουν μεγάλες ποσότητες σοδειάς και άλλων προϊόντων, εξαιτίας της μεγάλης αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην αλυσίδα ανεφοδιασμού τροφίμων, αφού εκτός από τα εστιατόρια που έχουν κλείσει, δεν λειτουργούν επίσης και τα σχολεία, όπου εκατομμύρια παιδιών προμηθεύονται τρόφιμα.

Προβλέψεις για μικρότερο αριθμό νεκρών

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο αναμενόμενος αριθμός των νεκρών εξαιτίας του COVID-19 έχει αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω, από τις προβλέψεις πριν από ένα μήνα. Αν και τα μοντέλα πρόβλεψης έκαναν πριν από ένα μήνα λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτων, ο Τραμπ σημείωσε πως σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, προβλέπονται 60.000 έως 65.000 θάνατοι στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς από την πλευρά του, δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν περισσότεροι από 36.000.

«Ακόμα και ένας θάνατος είναι αρκετός. Πρόκειται για τρομερό πράγμα αυτό που συνέβη στη χώρα μας» δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας «δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά».

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι προσπάθειες της κυβέρνησης του έχουν διασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια σε αναπνευστήρες, οι οποίοι θα είναι απαραίτητοι στα πιο σοβαρά κρούσματα του COVID-19.

«Είμαστε πια οι βασιλιάδες των αναπνευστήρων, έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες υπό κατασκευή» δήλωσε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας πως «δεν τους χρειαζόμαστε εμείς».

Ο Τραμπ σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν άλλες χώρες, προμηθεύοντας αναπνευστήρες, όπως το Μεξικό.

Ο Μάικ Πενς σημείωσε πως οι πολιτείες που πληρούν τα κριτήρια της πρώτης φάσης για να ανοίξουν τα σύνορα τους και μπορούν να διαθέσουν τον απαραίτητο σχεδιασμό για μελλοντικά τεστ, θα μπορέσουν να προχωρήσουν με την πρώτη φάση.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδιδόμενων Ασθενειών, Δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προμηθεύσει με αρκετά κιτ εξετάσεων όλη τη χώρα, ώστε να προχωρήσει η πρώτη φάση και να πληρούνται τα υπόλοιπα κριτήρια.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2026)
Tags:
αμερικανική κυβέρνηση, Μάικ Πενς, επιχορήγηση, τρόφιμα, αγρότες, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK