17:06 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2026)
0 01
Βρείτε μας

Μόνο ένας στους δέκα από όσους διασωληνώνονται με COVID - 19 καταφέρνει να επιβιώσει στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με έρευνα.

Περίπου οι εννέα στους δέκα ασθενείς (88%) με κορονοϊό, οι οποίοι διασωληνώνονται, τελικά πεθαίνουν, δείχνει έρευνα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άϊλαντ.

Μόνο το 3% των διασωληνωμένων ασθενών πάνω από τα 65 ετών επιβίωσαν, έναντι 24% στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 65 ετών.

Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA και αφορούσε 5.700 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία μεταξύ 1 Μαρτίου - 4 Απριλίου.

Από αυτούς έγινε γνωστή η έκβαση, εξιτήριο ή θάνατος, για 2.634 άτομα. Από αυτούς το 14% μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και το 12% χρειάστηκε διασωλήνωση. Το ποσοστό θανάτου ήταν 21% μεταξύ των 2.634 ασθενών, αλλά αυξανόταν στο 88% για όσους είχαν διασωληνωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του συστήματος υγείας Northwell Health.

Λόγω πιθανών επιπλοκών, ορισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν αρχίσει να καθυστερούν όσο μπορούν τη διασωλήνωση των ασθενών με κορονοϊό, δήλωσε ο πνευμονολόγος δρ Ουντίτ Τσάντα του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ειδικούς, άσχετα με την ασθένεια, περίπου το 40% έως 50% των διασωληνωμένων ασθενών τελικά πεθαίνει.

Η διασωλήνωση εξασθενεί το διάφραγμα και τους μυς που επιτρέπουν στον ίδιο τον ασθενή να αναπνεύσει, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονες. Όσο περισσότερο μένει διασωληνωμένος ένας ασθενής, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος παρενεργειών.

Η μελέτη εντόπισε επίσης ότι η υπέρταση (57%), η παχυσαρκία (41%) και ο διαβήτης (34%) ήσαν τα πιο συνηθισμένα χρόνια προβλήματα υγείας στους διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 63 ετών, με τη θνητότητα να είναι μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών ασθενών από ό,τι των γυναικών.

Οι διαβητικοί είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη αναπνοής και θεραπεία σε ΜΕΘ.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2026)
Tags:
αναπνευστήρες, αναπνοή, θάνατος, εντατική, Νέα Υόρκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK