20:34 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ανάμειξη Αμερικανών πολιτικών σε εσωτερικά της ζητήματα κατηγορεί για ακόμη μια φορά η Κίνα τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά με φόντο τη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε «ορισμένους πολιτικούς των ΗΠΑ» ότι προσπάθησαν να παρέμβουν στο ζήτημα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, σημειώνοντας ότι τέτοιες απόπειρες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ έκανε τα παραπάνω σχόλια σε καθημερινή ενημέρωση στο Πεκίνο.

Η Κίνα έθεσε αξιώσεις κυριαρχίας σε δεκάδες περιοχές στην υπό αμφισβήτηση Θάλασσα της Νότιας Κίνας την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων νησιών, αβαθών υδάτων, υφάλων και κορυφογραμμών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Πεκίνο αποδοκίμασε την είσοδο αμερικανικών πλοίων στα χωρικά ύδατα των νησιών Σπράτλυ, στη Νότια Σινική Θάλασσα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της κινεζικής κυριαρχίας.

Η Κίνα και ορισμένες άλλες χώρες της περιοχής — όπως η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες — διαφωνούν ως προς τα θαλάσσια σύνορα και τις περιοχές ευθύνης της Νότιας και της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας.

Το Πεκίνο θεωρεί τα νησιά Σπράτλυ ως δικό της έδαφος, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου Διεθνούς Διαιτησίας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει νομική βάση για τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Κίνας.

Η διαδικασία της διαιτησίας ξεκίνησε έπειτα από πρωτοβουλία των Φιλιππίνων, τον Ιανουάριο του 2013. 

Tags:
δικαιώματα, θάλασσα, Πεκίνο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK