10:29 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης κατηγορούν την συμμαχία υπό την Σαουδαραβική ηγεσία πως συνεχίζει αεροπορικές επιδρομές, παρά την κατάπαυση πυρός.

Για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός κατηγορούν την συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτελούν αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στις 8 Απριλίου η συμμαχία είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη για μια περίοδο 14ων ημερών, ανταποκρινόμενη σε έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, από τότε, οι δύο πλευρές επανειλημμένως προχωρούν σε καταγγελίες για παραβίαση της εκεχειρίας. Από την πλευρά της, η συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για ακόμα ένα μήνα, εν μέσω της πανδημίας.

«Εχθρικά αεροσκάφη έχουν προχωρήσει σε 35 αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των επαρχιών Σαάμπα και Μαρίμπ» δήλωσε εκπρόσωπος των Χούθι στο δίκτυο Al Masirah.

Η Υεμένη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2015, όταν η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και την συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ενεπλάκη σε ένοπλη αντιπαράθεση με τους αντάρτες Χούθι. Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα τέλη του 2018 αλλά δυστυχώς η συμφωνία κατέρρευσε αμέσως μετά.

Tags:
πανδημία, εκεχειρία, κατάπαυση πυρός, αεροπορικές επιδρομές, Σαουδική Αραβία, αντάρτες Χούθι, χούθι, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK