17:46 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2026)
0 10
Βρείτε μας

Τρία παιδιά στις ΗΠΑ που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό λαμβάνουν θεραπεία για μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο, η οποία μοιάζει με αυτή που έχει προκαλέσει ανησυχία στους γιατρούς σε ευρωπαϊκές χώρες. Μόλις χθες, έγινε γνωστό ότι στη Βρετανία, η εν λόγω νόσος που πιθανώς σχετίζεται με τον Covid-19, ευθύνεται για τον θάνατο παιδιών.

Ανησυχία προκαλεί στους γιατρούς στη Βρετανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία, η σπάνια φλεγμονώδης νόσος που ενδέχεται να σχετίζεται με τον κορονοϊο και προσβάλλει τα παιδιά, με ανάλογα περιστατικά να εμφανίζονται και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, τρία παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, λαμβάνουν θεραπεία για μία σπάνια φλεγμονώδη νόσο που μοιάζει με εκείνη που έχει σημάνει συναγερμό στις ευρωπαϊκές χώρες. 

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 8 ετών που εισήλθαν στο Columbia University Medical Center της Νέας Υόρκης και όλα τους εμφανίζουν πυρετό και φλεγμονή στην καρδιά και στην κοιλιακή χώρα.

Από τα τρία παιδιά, το ένα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ένα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ το τρίτο έχει πάρει εξιτήριο.

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε απολύτως αρχικό στάδιο, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό», δήλωσε ο δρ. Μαρκ Γκόρελικ, παιδορευματολόγος και ανοσολόγος.

Σημειώνεται ότι Ιταλοί και Βρετανοί γιατροί ερευνούν ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ του κορονοϊού και της «νόσου Καβασάκι» που παρουσιάζεται με υψηλό πυρετό και οίδημα στις αρτηρίες.

Ο Γκόρελικ, πάντως, εκτιμά ότι δεν πρόκειται για αυτήν τη νόσο, αλλά για μια παρόμοια νόσο που προκαλείται επίσης από έναν μολυσματικό παράγοντα που προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βρετανός υπουργός Υγείας: Υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από σύνδρομο που πιθανώς σχετίζεται με τον κορονοϊό

Χθες, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας μίλησε για ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο που όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, συνδέεται με τον Covid-19, και το οποίο ευθύνεται για τον θάνατο παιδιών χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα στη Βρετανία.

«Υπάρχουν παιδιά που πέθαναν και δεν είχαν υποκείμενες συνθήκες υγείας», σημείωσε, συγκεκριμένα, ο Ματ Χάνκοκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. 

«Είναι μια νέα ασθένεια που πιστεύουμε ότι μπορεί να προκληθεί από τον κορονοϊό και τον ιό Covid-19, δεν είμαστε 100% σίγουροι επειδή ορισμένοι από τους ανθρώπους που το είχαν δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στα τεστ, οπότε κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, αλλά είναι κάτι που μας ανησυχεί», τόνισε.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2026)
Tags:
ΗΠΑ, κρούσματα, θάνατοι, COVID-19, παιδιά, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK