04:35 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τους Ταλιμπάν να απέχουν από τις βιοπραγίες και να συνεχίσουν τον διάλογο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του Αφγανιστάν.

Ο στρατός των ΗΠΑ κάλεσε τις δύο πλευρές της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν να διευθετήσουν τις διαφωνίες με πολιτικά μέσα και απείλησαν με αντίποινα εάν οι Ταλιμπάν δεν μειώσουν τις βιοπραγίες δήλωσε ο συνταγματάρχης Σόνο Λέγκετ εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Σάββατο.

Ο Λέγκετ έστειλε επιστολή δύο σελίδων στον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, όλα τα μέρη πρέπει να μείνουν πιστά μια «πολιτική λύση» στη σύγκρουση και προτρέπουν ους Αφγανούς να καθίσουν και να αρχίσουν να συζητούν το μέλλον της χώρας.

«Η μείωση της βίας είναι απόλυτη αναγκαιότητα - και αυτό εξαρτάται από τους ηγέτες όλων των στρατιωτικών δυνάμεων - τον ANDSF, τους Ταλιμπάν και, ναι, τον Συνασπισμό. Οι επιθέσεις δημιουργούν επιθέσεις, ενώ η αυτοσυγκράτηση προκαλεί συγκράτηση. Όλες οι πλευρές πρέπει να επιλέξουν τη συγκράτηση για την αποφυγή περισσότερων φόνων και βίας», έγραψε ο Λέγκετ στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι ο δρόμος προς την επίλυση της σύγκρουσης «έγκειται στην εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη στη Ντόχα».

Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να μην «βλάψει την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων».

Στις 29 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν υπέγραψαν μια ειρηνευτική συμφωνία στην πρωτεύουσα Ντόχα στο Κατάρ, σύμφωνα με την οποία προγραμματίστηκε να ξεκινήσουν ενδο-αφγανικές διαπραγματεύσεις στις 10 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι συνομιλίες απέτυχαν να ξεκινήσουν λόγω διαφωνιών μεταξύ της Καμπούλ και των Ταλιμπάν, ιδίως σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων.

Tags:
τρομοκρατία, τρομοκράτες, ΗΠΑ, βία, Αφγανιστάν, Ταλιμπάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK