09:44 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2006)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε στο Κογκρέσο τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού, αλλά οι νομοθέτες αρνήθηκαν να τα δεχθούν.

Αρνητική ήταν η απάντηση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι και του επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, στην προσφορά της κυβέρνησης Τραμπ, για διενέργεια ταχέων διαγνωστικών εξετάσεων κορονοϊού στο Κογκρέσο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να το αρνηθούν, εκτός από την πολιτική. Έχουμε πολλά κιτ εξετάσεων. Ίσως χρειάζεστε έναν νέο γιατρό εκεί πέρα. Η «τρελή Νάνσι» θα το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία, ώστε να μην έρχεται στην εργασία της!» έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα το Σάββατο, η Πελόζι και ο Μακόνελ δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση, πως το Κογκρέσο επιθυμεί τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ να χρησιμοποιηθούν όπου είναι απαραίτητα και όχι στο λόφο του Καπιτωλίου.

«Το Κογκρέσο ευχαριστεί την κυβέρνηση για την γενναιόδωρη προσφορά των ταχέων διαγνωστικών εξετάσεων για τον COVID-19 στο Καπιτώλιο, αλλά αρνούμαστε με σεβασμό την προσφορά αυτή την στιγμή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Κογκρέσο επιθυμεί να προωθεί τους διαθέσιμους πόρους στην πρώτη γραμμή, όπου μπορούν να κάνουν περισσότερο καλό, γρηγορότερα» συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κογκρέσο θα βασιστεί στις εξετάσεις και τις οδηγίες ασφαλείας του Γραφείου Υγείας, μέχρι «ταχύτερες τεχνολογίες» να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμες.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας, Στένι Χόιερ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη, πως οι νομοθέτες δεν θα επιστρέψουν στην πρωτεύουσα της χώρας την επόμενη εβδομάδα, αν και η Γερουσία σχεδιάζει να συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2006)
Tags:
Καπιτώλιο, COVID-19, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανική κυβέρνηση, Νάνσι Πελόζι, διάγνωση, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK