23:39 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι φέρονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας έπειτα από διαρροή τοξικού αερίου από εργοστάσιο χημικών στην Ινδία.

Οκτώ άνθρωποι πέθαναν την Πέμπτη στην πόλη Βισαχαπάτναμ της Ινδίας, λόγω διαρροής τοξικού αερίου από εργοστάσιο χημικών, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, οι περιφερειακές αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Times of India ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε οκτώ και περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας λόγω της διαρροής.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να φορούν βρεγμένες μάσκες και, εάν είναι δυνατόν, να φύγουν από τη γειτονιά.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ένας ανήλικος και δύο ηλικιωμένοι πολίτες ήταν μεταξύ των νεκρών, ενώ εκατοντάδες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Αντίστοιχο περιστατικό διαρροής αερίου συνέβη στην ινδική πόλη Βχοπάλ τον Δεκέμβριο του 1984.

Η διαρροή ισοκυανικού μεθυλεστέρα από το εργοστάσιο της Union Carbide India Limited κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 3.787 ανθρώπους και πάνω από 500.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας.

Tags:
υγεία, νεκροί, αέρια, μολυσμένος αέρας, αέριοι ρύποι, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK