01:23 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (319)
0 10
Βρείτε μας

Δημοσίευμα θέλει την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να έχει προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία από τις ΗΠΑ για να ανατρέψει την κυβέρνηση Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2019 μια σύμβαση ύψους 213 εκατομμυρίων δολαρίων με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Silvercorp USA, για την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα The Washington Post.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το έγγραφο είχε παρασχεθεί από την ίδια την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, με την προϋπόθεση να αφαιρεθεί ένα από τα συνημμένα αρχεία. 

«Οι Σύμβουλοι Παροχής Υπηρεσιών θα συμβουλεύουν και θα βοηθούν την Ομάδα Συνεργατών στον σχεδιασμό και την εκτέλεση μιας επιχείρησης για τη σύλληψη / κράτηση / καθαίρεση του Νικολάς Μαδούρο (εφεξής καλούμενος «Πρωταρχικός Στόχος»), την κατάλυση του παρόντος καθεστώτος και την εγκατάσταση του αναγνωρισμένου (αυτοανακηρυγμένου) Προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό» αναφέρει το έγγραφο 42 σελίδων.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καλούνταν, μάλιστα, να πληρώσει περίπου 213 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία για την επιχείρηση.

«Αυτά τα χρήματα προορίζονται για την αγορά εξοπλισμού επικοινωνίας, εξοπλισμού σχεδιασμού και για ταξίδια. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του έργου θα είναι 212.900.000,00 δολάρια για 495 ημέρες» σημειώνει το έγγραφο.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο φέρει την υπογραφή του Σέρτζιο Βεργκάρα, μέλος του κοινοβουλίου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και του Τζόρνταν Γκουντρό, CEO της Silvercorp USA.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, δήλωσε ότι μια εισβολή Κολομβιανών παραστρατιωτικών είχε αποτραπεί στη θάλασσα, καθώς προσπάθησαν να πλησιάσουν τη βόρεια πολιτεία της Λα Γκουάιρα με ταχύπλοα πλοία νωρίς το πρωί.

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί συνελήφθησαν.

Ένα από τα άτομα που πιάστηκαν, ο Λουκ Ντένμαν από τις ΗΠΑ, ο οποίος εργάζεται στη Silvercorp USA, δήλωσε κατά τη διάρκεια ανάκρισης ότι στόχος της ομάδας ήταν να καταλάβει το αεροδρόμιο του Καράκας και να το θέσει υπό τον έλεγχό της μέχρι ο Μαδούρο να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι είχε κάποια σύνδεση με τους μισθοφόρους.

Να σημειωθεί πως ο Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο διάλογος με τις ΗΠΑ που συντηρούνταν παρά την κρίση στις διμερείς σχέσεις, διακόπτεται μετά την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (319)
Tags:
πραξικόπημα, ΗΠΑ, καθεστώς, Χουάν Γκουαϊδό, εταιρεία, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK