21:51 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μονάδα αεροπορικών επιδείξεων Snowbirds της πολεμικής αεροπορίας του Καναδά καθηλώθηκε στο έδαφος έπειτα από συντριβή αεροσκάφους την Κυριακή.

Την καθήλωση της ακροβατικής μονάδας της πολεμικής αεροπορίας του Καναδά, Snowbirds, αποφάσισαν οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μετά τη θανατηφόρα συντριβή αεροσκάφους της μονάδας στη Βρετανική Κολούμπια την Κυριακή.

Την απόφαση δημοσιοποίησε ο αντισυνταγματάρχης, Μάικ Φρεντς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι «από τώρα, η Επιχείρηση Έμπνευση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας και ολόκληρος ο στόλος των Snowbirds βρίσκεται σε επιχειρησιακή παύση».

Η «Επιχείρηση Έμπνευση» ήταν η ονομασία της περιοδείας που διενεργούσε η ακροβατική μονάδα σε ολόκληρο τον Καναδά, πραγματοποιώντας πτήσεις επίδειξης για την τόνωση του ηθικού του πληθυσμού της χώρας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Φρεντς, τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή της σμηναγού Τζένιφερ Κέισι, ερευνώνται.

​Η μονάδα Snowbirds έχει μέχρι τώρα στο ενεργητικό της σειρά περιστατικών από την πρώτη επίδειξη της μονάδας κατά τη δεκαετία του 1970, με εννέα θύματα.

Η επιχειρησιακή ασφάλεια της μονάδας έχει αμφισβητηθεί κατά το παρελθόν, με αναφορά από το 2017 να εκφράζει ανησυχίες για τα ξεπερασμένα αεροσκάφη της μονάδας, ορισμένα εκ των οποίων είχαν κατασκευαστεί 60 χρόνια πριν.

Tags:
αεροπορικό δυστύχημα, κορονοϊός, επίδειξη, Πολεμική Αεροπορία, συντριβή αεροσκάφους, θάνατος, αεροσκάφος, Καναδάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK