19:38 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ως άμεση απειλή για την ειρήνη χαρακτηρίζει την απόπειρα εισβολής στη Βενεζουέλα, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Η πρόσφατη παραβίαση της κυριαρχίας της Βενεζουέλας, θέτει άμεση απειλή για την ειρήνη» τόνισε ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη, έκανε γνωστό ότι η Μόσχα συντάσσει τώρα προσχέδιο ανακοίνωσης σχετικά με την εισβολή στη Βενεζουέλα.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης στη Βενεζουέλα μέσω διαλόγου, χωρίς παρέμβαση, με ειρηνικά και πολιτικά μέσα σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Βενεζουέλας» σημείωσε ο κ. Πολιάνσκι.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαΐου οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας συνέλαβαν ομάδα ενόπλων, οι οποίοι προσπάθησαν να αποβιβαστούν στη χώρα, ενώ κατά την συμπλοκή, σκοτώθηκαν ορισμένοι εκ των ενόπλων παραστρατιωτικών.

Ανάμεσα στα 13 άτομα που συνελήφθησαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Κολομβιανοί, βρίσκονταν και δύο Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι ομολόγησαν στην τηλεόραση της Βενεζουέλας πως εργάζονται για μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας με το όνομα Silvercorp και η αποστολή τους ήταν να απαγάγουν τον Πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Όλοι αρνούνται πως εμπλέκονται

Εκπρόσωποι του Γκουαϊδό αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση του με την αποτυχημένη εισβολή, ενώ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποτυχημένη αποστολή, αν και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή σε όποιον μεταφέρει τον Μαδούρο και ορισμένους από τους συνεργάτες τους στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας από την πλευρά της, αρνήθηκε και αυτή με τη σειρά της οποιαδήποτε εμπλοκή με το περιστατικό.

Tags:
ΗΠΑ, παραβιάσεις, παραβίαση, πραξικόπημα, ανατροπή, εισβολή, Νικολάς Μαδούρο, Ντόναλντ Τραμπ, Βενεζουέλα, κρίση στη Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK