13:49 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τα τάνκερ του Ιράν που μεταφέρουν πετρέλαιο και καύσιμα στη Βενεζουέλα, θα συνοδεύονται από τον στρατό με το που εισέλθουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πετρελαιοφόρα πλοία του Ιράν που μεταφέρουν καύσιμα στη Βενεζουέλα θα συνοδεύονται από τον στρατό της χώρας της Λατινικής Αμερικής με το που εισέλθουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντιμίρ Παντρίνο, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του πως «η συνοδεία θα καλωσορίσει τα πετρελαιοφόρα πλοία και θα ευχαριστήσει τον ιρανικό λαό για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία του».

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ήταν σε επαφή με τον Ιρανό υπουργό Άμυνας, Ταξίαρχο Αμίρ Χαταμί.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας έχουν εξουθενώσει την οικονομία της χώρας, μπλοκάροντας ακόμα και τις εισαγωγές σε απαραίτητους τομείς.

Ως αποτέλεσμα αυτού, τον Ιανουάριο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής αναγκάστηκε να κλείσει το τελευταίο διυλιστήριο, πράγμα που σημαίνει ότι αν και η κύρια εξαγωγή της είναι το πετρέλαιο, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τώρα έλλειψη καυσίμων.

Την Πέμπτη (14/05), ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει πιθανές ενέργειες κατά των αποστολών των πετρελαιοφόρων πλοίων.

«Δεν είναι μόνο ανεπιθύμητο από τις ΗΠΑ, αλλά είναι ανεπιθύμητο και από την περιοχή και εξετάζουμε μέτρα που μπορούν να ληφθούν» δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει με «υψηλό βαθμό βεβαιότητας» πως το Καράκας σκοπεύει να πληρώσει για το καύσιμο με χρυσό.

​Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Ιράν στη Βενεζουέλα διέψευσε κατηγορηματικά τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Την Παρασκευή (15/05), η Τεχεράνη έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ουάσινγκτον για «αντίκτυπο στο ενδεχόμενο αμερικανικών ενεργειών κατά των ιρανικών πετρελαιοφόρων πλοίων».

Συγκεκριμένα, το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nour μετέδωσε το εξής:

«Εάν οι ΗΠΑ, όπως και οι πειρατές, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ανασφάλεια στις διεθνείς θαλάσσιες οδούς, θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο και αυτό σίγουρα θα είχε αντίκτυπο».
Tags:
Βενεζουέλα, Ιράν, μεταφορά πετρελαίου, πετρελαιοφόρο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK