06:30 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Κασόγκι (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδάραβας δημοσιογράφος, δολοφονήθηκε άγρια και οι γιοι του ανακοίνωσαν, την Πέμπτη (21/05), πως συγχωρούν τους δράστες και τους καταδικασθέντες.

Η οικογένεια του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε πως «συγχωρεί» τους δολοφόνους του, καθώς και εκείνους που κατηγορήθηκαν και αντιμετώπισαν την εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία εν όψει του τέλους του Ραμαζανιού. 

Ο Σαλάχ Κασόγκι, ένας εκ των δύο γιων του δολοφονηθέντος αρθρογράφου της «Washington Post», ανακοίνωσε μέσω Twitter, την Πέμπτη (21/05), πως η οικογένεια συγχωρεί τους δολοφόνους.

Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία του Κασόγκι, πέρσι, από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ σε τρεις άλλους επιβλήθηκε κάθειρξη 24 ετών για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη σαουδαραβική νομοθεσία, η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ισλαμικές νομικές παραδόσεις, οι οικογένειες των θυμάτων των δολοφονιών έχουν την επιλογή να δείξουν επιείκεια στους δράστες, συχνά σε αντάλλαγμα για μια χρηματική πληρωμή που είναι γνωστή ως «diyah».

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η οικογένεια του Κασόγκι ζήτησε αποζημίωση.

Ειδικότερα, η οικογένεια του Κασόγκι τονίζει:

«Σε αυτή την ευλογημένη νύχτα του ευλογημένου μήνα (του Ραμαζανιού) θυμόμαστε το ρητό του Θεού: "Αν κάποιος συγχωρήσει και συμφιλιωθεί με κάποιον, η ανταμοιβή του οφείλεται από τον Αλλάχ. Γι' αυτό εμείς, οι γιοι του Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοινώνουμε τη συγχώρεση εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα μας, αναζητώντας από τον Θεό την παντοδύναμη ανταμοιβή».

​Μπορεί η ανακοίνωση της οικογένειας Κασόγκι να σημαίνει πως το δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας δεν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής της θανατικής ποινής, αλλά οι δράστες δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Έτσι, όσοι έχουν καταδικαστεί σε θανατική ποινή, θα εκτίσουν μεγάλες ποινές κάθειρξης στη φυλακή.

Θέμα:
Υπόθεση Κασόγκι (57)
Tags:
δολοφονία, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK