20:18 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (215)
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά το δημοσίευμα, η Frontex έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, με τα στελέχη της να φορούν πιο συχνά αλεξίσφαιρα γιλέκα κατά τις περιπολίες τους.

Τη διαμαρτυρία του προς την Άγκυρα εξέφρασε πρόσφατα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, για περιστατικό το οποίο σημειώθηκε τον Απρίλιο στον Έβρο, όταν Τούρκοι στρατιώτες φέρεται να πυροβόλησαν προς την κατεύθυνση περιπόλου της Frontex, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel.

Κατά το γερμανικό περιοδικό, το Βερολίνο ζήτησε εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας.

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση των Πρασίνων, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι «δεν μπορεί μεν να διαπιστωθεί εάν πυροβόλησαν στοχευμένα προς την κατεύθυνση των στελεχών της Frontex, ωστόσο το Βερολίνο εξέφρασε στην Τουρκία ανησυχία για το περιστατικό» κατά το περιοδικό και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά το δημοσίευμα, η Frontex έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, με τα στελέχη της να φορούν πιο συχνά αλεξίσφαιρα γιλέκα στις περιπολίες τους.

Βάσει πληροφοριών του Spiegel –το οποίο επικαλείται άνδρες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας– υπήρξαν έκτοτε τουλάχιστον τέσσερα ακόμη παρόμοια περιστατικά.

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα

Στο μεταξύ, διάβημα απέστειλε η Αθήνα προς την Άγκυρα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Βάσει διπλωματικών πηγών που επικαλείται η Καθημερινή, το διάβημα αφορά σημείο του Νότιου Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, στον Νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, που με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ισχυρή παρουσία στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η διαφορά με την τουρκική πλευρά έγκειται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (215)
Tags:
σύνορα, Τουρκία, Γερμανία, Έβρος, Frontex
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK