15:53 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (196)
0 0 0
Βρείτε μας

Των αιτιάσεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης προηγήθηκε η προειδοποίηση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Άγκυρα, την οποία κατηγόρησε πως «λειτουργεί παράνομα» στη Λιβύη.  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επίθεση θα έκανε τα στρατεύματα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης «νόμιμο στόχο» για τις τουρκικές δυνάμεις.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Λιβύη αποτελούν παραβίαση του εμπάργκο όπλων και συνιστούν απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Μισμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

«Σπάζοντας το διεθνές εμπάργκο που θα εγγυάτο την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη, η Τουρκία στέλνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, βαριά πολυβόλα και άλλα επιθετικά όπλα στη χώρα μας, καθώς και τεράστια ποσότητα πυρομαχικών που σκοτώνουν τους πολίτες μας», δήλωσε σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, τα τουρκικά στρατεύματα, οι μισθοφόροι και οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) έχουν παραλάβει και χρησιμοποιούν συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, 10 επιθετικά drones, θωρακισμένα οχήματα, πάνω από 260 κατασκευασμένα στην Τουρκία οχήματα παντός εδάφους και περισσότερα από 100 βαρέα πολυβόλα.

Ο εκπρόσωπος παρουσίασε πλάνα από κάμερα μέσα σε όχημα που φέρεται να φορτώνεται σε φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Λιβύη.

«Στις 15 Μαΐου, μια παρτίδα αυτών των οχημάτων μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του οχήματος, το οποίο έφτασε στην Τρίπολη στις 18 Μαΐου 2019» είπε ο ίδιος.

Πλάνο από την παρουσίαση του LNA, ο οποίος κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
© Φωτογραφία : Libyan National Army presentation
Πλάνο από την παρουσίαση του LNA, ο οποίος κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Επιπλέον ανέφερε ότι το βίντεο δείχνει πως Τούρκοι εκπαιδεύουν μαχητές στη λειτουργία του εξοπλισμού.

«Αυτό το βίντεο αποτελεί απόδειξη ότι ο Ερντογάν παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες σχετικά με τη Λιβύη... Αυτή η επίθεση, αυτή η εισβολή συμβαίνει στο πλαίσιο της άκυρης συμφωνίας με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, έχουν συλληφθεί πολλοί Τούρκοι μισθοφόροι και μερικοί σκοτώθηκαν.

Η θέση της Τουρκίας

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει αιτιάσεις του εκπροσώπου του LNA. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει κρύψει την υποστήριξή της στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Την Παρασκευή, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είχε συνομιλήσει με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν και επανέλαβαν την υποστήριξη και των δύο χωρών προς τη GNA.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (196)
Tags:
εμπάργκο, Χαλίφα Χαφτάρ, LNA, GNA, Τουρκία, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK