07:02 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, το Σάββατο (23/05), όπως ανακοίνωσε η Τουρκική Προεδρία μέσω διαδικτύου.

Με ανάρτησή της στο Twitter, το Σάββατο (23/05), η Τουρκική Προεδρία έκανε λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω δημοσίευση τονίζεται το εξής:

«Ο Πρόεδρος [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ των ΗΠΑ. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για διμερή θέματα και περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως για τη Λιβύη και τη Συρία».

​Ακόμα, από την Τουρκική Προεδρία επισημάνθηκε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη διατήρηση «στενής πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας» για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και επαναβεβαίωσαν «την αλληλεγγύη τους στην καταπολέμηση του νέου κορονοϊού».

Η ανακοίνωση, πάντως, έρχεται αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, και ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, συζήτησαν την ανάγκη για εκεχειρία και την επιστροφή σε πολιτικές συνομιλίες. 

Υπενθυμίζεται πως, τον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκε διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχουσες χώρες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τη χώρα που επλήγη από τον πόλεμο μέσω της αποκατάστασης της ειρήνης.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να σταματήσουν την προμήθεια όπλων στη Λιβύη ως μέτρο μη παρέμβασης στην πολιτική σύγκρουση μεταξύ δύο αντίπαλων διοικήσεων.

Ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν μέρος στην προαναφερθείσα διάσκεψη ήταν η Αλγερία, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Tags:
τηλεφωνική επικοινωνία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντόναλντ Τραμπ, Τουρκία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK