07:28 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (828)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα όλων των ξένων πολιτών που βρέθηκαν στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14ων ημερών.

Την είσοδο στις ΗΠΑ ξένων πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Βραζιλία κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, απαγόρευσαν οι αμερικανικές αρχές, όπως δημοσιοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης από τον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα στη λίστα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στον κόσμο, έχοντας καταγράψει πάνω από 347.000 κρούσματα, με τις ΗΠΑ να είναι πρώτη στη συγκεκριμένη λίστα, με τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό να έχουν ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Βάσει της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, η συγκεκριμένη ενέργεια θα βοηθήσει ώστε οι «ξένοι πολίτες που βρέθηκαν στη Βραζιλία να μην γίνουν εστία επιπρόσθετης μόλυνσης στη χώρα».

«Σήμερα, ο Πρόεδρος έλαβε δραστικά μέτρα για να προστατέψει την πατρίδα μας, απαγορεύοντας την είσοδο σε ξένους που βρέθηκαν στη Βραζιλία κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. Μέχρι τις 23 Μαΐου 2020, η Βραζιλία έχει καταγράψει 310.087 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στον κόσμο. Η σημερινή ενέργεια θα βοηθήσει ώστε οι ξένοι πολίτες που βρέθηκαν στη Βραζιλία, να μην γίνουν πηγή επιπρόσθετης μόλυνσης στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Παρασκευή ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής των έκτακτων προγραμμάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε τη Νότια Αμερική το νέο επίκεντρο της έξαρσης του κορονοϊού, εκφράζοντας συγκεκριμένες ανησυχίες για τη Βραζιλία.

 

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (828)
Tags:
COVID-19, πανδημία, πολίτες, θάνατοι, κρούσματα, κορονοϊός, Βραζιλία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK