08:15 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (767)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξετάζει να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει ακόμα σε μερικές περιφέρειες της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού.

Την πεποίθηση πως δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιαπωνία και στην άρση της από το Τόκιο και τέσσερις ακόμα διοικητικές περιφέρειες όπου ισχύει ακόμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικής Αναζωογόνησης, Γιασουτόσι Νισιμούρα, τη Δευτέρα.

«Ύστερα από ανάλυση και αξιολόγηση του μεγέθους της μόλυνσης και άλλων παραγόντων, νομίζουμε πως όλες οι περιφέρειες δεν χρειάζονται πλέον να βρίσκονται υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Θα θέλαμε να συζητήσουμε την άρση των μέτρων για τις εναπομείναντες περιοχές» δήλωσε ο Νισιμούρα, όπως αναφέρει το δίκτυο NHK.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως, η κυβέρνηση θα επαναξιολογεί την κατάσταση κάθε τρεις εβδομάδες, ώστε σταδιακά να χαλαρώσει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 7 Απριλίου για το Τόκιο και για έξι γειτονικές διοικητικές περιφέρειες, ενώ αργότερα επέκτεινε το μέτρο για το σύνολο της χώρας. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, οι αρχές ήραν τους περιορισμούς στις 42 από τις 47 περιφέρειες.

Μέχρι τώρα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει στο Τόκιο και στις γειτονικές περιφέρειες της Τσίμπα, Σαϊτάμα και Καναγκάουα, καθώς και στη βόρεια περιφέρεια του Χοκάιντο.

Η Ιαπωνία μέχρι τώρα έχει 16.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 800 θανάτων.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (767)
Tags:
Τόκιο, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK