21:16 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι ανά τον κόσμο εμφανίζουν υψηλά ποσοστά αλκοολισμού και μετατραυματικού στρες.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί ανά τον κόσμο, όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Occupational & Environmental Medicine».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ένας στους τέσσερις αστυνομικούς (26%) καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ενώ ένας στους 20 (5%) μπορεί να θεωρηθεί εξαρτημένος από το αλκοόλ.

Παράλληλα, ένας στους επτά (14%) εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ή συνδρόμου μετατραυματικού στρες.

Ένας στους 10 (9,5%), ταυτόχρονα, πάσχει από αγχώδη διαταραχή, ενώ σχεδόν ένας στους 10 (8,5%) έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Με βάση την ίδια έρευνα, μάλιστα, τα χαμηλά επίπεδα υποστήριξης από τους συναδέλφους και το μεγαλύτερο επίπεδο επαγγελματικού στρες, συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω ψυχολογική επιβάρυνση των αστυνομικών, ιδίως των γυναικών.

Η μελέτη διεξήχθη στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, με τη μέση ηλικία των αστυνομικών να κυμαίνεται στα 39 έτη.

Tags:
ψυχολογία, έρευνα, κατάθλιψη, αλκοόλ, αστυνομικοί, αστυνομικός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK