01:52 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης.

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που αποτελεί και δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αφού σε ανάρτηση που έκανε ο Τραμπ, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έβαλε σηματοδότηση περί παραπληροφόρησης.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ αφορούσε για τη διαδικασία ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου, γράφοντας «Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (ΜΗΔΕΝ!) πως οι ταχυδρομικές ψήφοι δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από ουσιαστικά παραπλανητικές».

​Το Twitter κάτω από την ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου, τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση καθώς και ανάρτηση, σύμφωνα με τη νέα πολιτική που ακολουθεί για την παραπληροφόρηση και τις παραπλανητικές πληροφορίες.

Τον τελευταίο καιρό ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου ενώ έχει κάνει και διάφορες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ειδοποίηση του Twitter παρουσιάζει ένα μπλε εικονίδιο κάτω από τις αναρτήσεις, παροτρύνοντας τους χρήστες να «διασταυρώνουν τα γεγονότα για την ταχυδρομική ψηφοφορία».

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η σήμανση  του Twitter για διασταύρωση στοιχείων
© Φωτογραφία : Twitter/@realDonaldTrump
Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η σήμανση του Twitter για διασταύρωση στοιχείων

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το Twitter έχει δεσμευθεί να αυξήσει τις προειδοποιήσεις περί παραπληροφόρησης στο μέσο, αλλά δεν είχε ακολουθήσει κάποια αντίστοιχη κίνηση στις αναρτήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

Σύμφωνα με το Twitter, η ανάρτηση «περιέχει ενδεχομένως παραπλανητικές πληροφορίες για τις διαδικασίες ψηφοφορίας».

Tags:
εκλογές, ψηφοφορία, σήμα, παραπληροφόρηση, Twitter, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK