09:08 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τραμπ κατηγορεί το Twitter πως παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές μετά τη σήμανση που έβαλε η διαδικτυακή πλατφόρμα σε ανάρτησή του.

Για παρέμβαση του Twitter στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 κατηγορεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη σήμανση που έβαλε η διαδικτυακή πλατφόρμα σε ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου νωρίτερα, σχετικά με την ταχυδρομική ψηφοφορία.

«Το Twitter τώρα παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ, συμπληρώνοντας «λένε πως η δήλωσή μου για τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια, τα οποία θα οδηγήσουν σε μαζική διαφθορά και απάτη, είναι λάθος, βασισμένοι σε διασταύρωση στοιχείων από το Fake News CNN και την Amazon Washington Post».

Ο Τραμπ συνέχισε γράφοντας πως το Twitter «φιμώνει τον ελεύθερο λόγο» και πως ως Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα το επιτρέψει να γίνει.

​Το πρωί της Τρίτης ο Τραμπ έκανε σχόλια για την πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία θα επεκτείνει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού. Ο Τραμπ δήλωσε πως η ταχυδρομική ψηφοφορία θα οδηγήσει σε «στημένες» εκλογές.

Το εργαλείο διασταύρωσης του Twitter, προειδοποίησε τους χρήστες πως ο Τραμπ λανθασμένα ισχυρίστηκε ότι τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια θα οδηγήσουν σε «στημένες» εκλογές.

Η εταιρεία δήλωσε, σύμφωνα με διασταυρώσεις στοιχείων, πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια μπορούν να συνδεθούν με απάτη ψηφοφόρων.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η σήμανση  του Twitter για διασταύρωση στοιχείων
© Φωτογραφία : Twitter/@realDonaldTrump
Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η σήμανση του Twitter για διασταύρωση στοιχείων

Η εταιρεία επίσης προειδοποίησε τους χρήστες πως ο Τραμπ λανθασμένα ισχυρίστηκε πως η Καλιφόρνια θα στείλει ταχυδρομικά ψηφοδέλτια σε οποιονδήποτε κατοικεί στην πολιτεία. Το Twitter διευκρίνισε πως μόνο καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα λάβουν ταχυδρομικά ψηφοδέλτια.

Tags:
παραπληροφόρηση, σήμα, ανάρτηση, Ντόναλντ Τραμπ, Twitter, προεδρικές εκλογές, ψηφοδέλτια, εκλογές, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK