20:48 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πανεπιστήμιο της Γερμανίας διακόπτει κλινική μελέτη για τον κορονοϊό με υδροξυχλωροκίνη μετά τις σχετικές αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ένα πανεπιστήμιο στη Γερμανία αποφάσισε να διακόψει την κλινική μελέτη με χορήγηση του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς με κορονοϊό, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να σταματήσει μια μεγάλη έρευνα, για λόγους ασφαλείας.

«Πιθανότατα θα διακόψουμε τη μελέτη για δύο εβδομάδες» δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ο Πέτερ Κρέμσνερ, ο ιατρικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τίμπινγκεν.

Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η έρευνα.

Η υδροξυχλωροκίνη ήταν η «εκλεκτή» φαρμακευτική ουσία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και άλλους ως πιθανή θεραπεία για την ασθένεια COVID-19.

Ο Τραμπ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι λαμβάνει προληπτικά το φάρμακο, παρά τις αντίθετες συστάσεις των ειδικών.

Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση του ενώ ακόμη μια παγκόσμια μελέτη διακόπηκε.

Ο Κρέμσνερ δήλωσε στο Spiegel ότι δεν είχε ενδείξεις για παρενέργειες που ενδέχεται να σχετίζονται με την υδροξυχλωροκίνη, σημειώνοντας ότι εκτιμά πως σε ορισμένες περιπτώσεις το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν παρενέργειες.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη δοκιμή» πρόσθεσε.
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Γερμανία, πανεπιστήμια, έρευνα, επιστημονική μελέτη, δοκιμή, φάρμακο, φάρμακα, υδροξυχλωροκίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK