11:28 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (854)
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ αποκάλυψε, την Πέμπτη (28/05), στο Sputnik, πως οι ΗΠΑ θα στείλουν ακόμα 150 αναπνευστήρες στη Ρωσία για τη «μάχη» κατά της πανδημίας.

Ακόμα 150 αναπνευστήρες θα στείλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία στο πλαίσιο καταπολέμησης του κορονοϊού, όπως αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος στο Sputnik, την Πέμπτη (28/05).

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης είπε:

«Οι υπόλοιποι 150 αναπνευστήρες παράγονται από τον κατασκευαστή και αναμένεται να είναι έτοιμοι για αποστολή την επόμενη εβδομάδα».

Την αποστολή των 150 αναπνευστήρων επιβεβαίωσε και ο Πάτρικ Ο'Κόνορ, εκπρόσωπος της ιατρικής εταιρείας, Vyaire. 

Την περασμένη εβδομάδα, ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος παρέδωσε, από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, τους πρώτους 50 αναπνευστήρες. Η Ουάσιγκτον θα δωρίσει εξοπλισμό αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορονοϊού στη Ρωσία.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει ήδη παράσχει βοήθεια στις ΗΠΑ για τον κορονοϊό αφού, τον Απρίλιο, η Μόσχα έστειλε ένα αεροπλάνο με 45 αναπνευστήρες πνευμόνων, 15.000 αναπνευστήρες και ένα εκατομμύριο μάσκες.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Worldometer, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 379.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού, αλλά και πάνω από 4.000 θάνατοι.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως, τόσο σε επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και σε θανάτους, βρίσκονται οι ΗΠΑ αφού εκεί -μέχρι στιγμής- έχουν σημειωθεί πάνω από 1,7 εκατ. περιπτώσεις και πάνω από 100.000 νεκροί.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (854)
Tags:
κορονοϊός, Ρωσία, ΗΠΑ, αναπνευστήρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK