10:06 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (853)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην αναβολή της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (28/05).

«Θύμα» του κορονοϊού έπεσε, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (28/05), και η Σύνοδος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία αναβλήθηκε μέχρι τα τέλη του 2021 και προγραμματιζόταν να διεξαχθεί φέτος, στη Βρετανία.

Η εν λόγω Σύνοδος Κορυφής (COP26) είχε χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική Σύνοδος Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή από τις συνομιλίες του 2015 που είχαν ως αποτέλεσμα τη Συμφωνία του Παρισιού.

Το προτεινόμενο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή είναι από την 1η έως τη 12η Νοεμβρίου 2021. Η Γλασκόβη θα παραμείνει ως διοργανώτρια πόλη.

Ο Αλόκ Σάρμα, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε -σύμφωνα με το Reuters- ότι η καθυστέρηση (σ.σ. της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ) θα δώσει στις χώρες περισσότερο χρόνο για την ανοικοδόμηση των οικονομιών με προτεραιότητα την κλιματική αλλαγή.

Διαπραγματευτές από μπλοκ λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών προέτρεψαν, επίσης, τις κυβερνήσεις να μην χρησιμοποιήσουν την πανδημία για να καθυστερήσουν τα ισχυρότερα σχέδια για το κλίμα, αλλά αντ' αυτού να ενισχύσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλα «πράσινα» μέτρα.

Η φετινή Σύνοδος Κορυφής θα χρησίμευε ως προθεσμία για τις κυβερνήσεις ώστε να δεσμευτούν σχετικά με τους στόχους μείωσης των εκπομπών που απαιτούνται για την επίτευξη όσων αναφέρονται στη Συμφωνία του Παρισιού.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (853)
Tags:
κλιματική αλλαγή, Σύνοδος, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK