11:21 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (234)
0 10
Βρείτε μας

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες φαίνεται ότι οδεύουν προς τον πλήρη έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού. Ενθαρρυντικά τα τελευταία στοιχεία.

Εξήντα άτομα κατέληξαν τη Δευτέρα στην Ιταλία, η οποία συνεχίζει τη «μάχη» εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου καταγράφηκαν 60 θάνατοι και 178 κρούσματα.

Πλέον, ο μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 33.475 νεκρούς και 233.197 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Μάλιστα, η γειτονική χώρα διαθέτει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νεκρών -πίσω από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο- και τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων - πίσω από ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, 424 ασθενείς παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 158.355 άτομα έχουν πλήρως αναρρώσει.

Κανένας νέος νεκρός στην Ισπανία

Την ίδια ώρα, η Ισπανία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, δεν κατέγραψε νέους θανάτους από την COVID-19, σε μία ακόμη ένδειξη της πτωτικής πορείας της πανδημίας.

Μάλιστα, ο αρμόδιος επιστήμονας για την αντιμετώπιση του ιού, Φερνάντο Σίμον, έκανε λόγο για μία «πολύ, πολύ ενθαρρυντική» εξέλιξη.

Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν μόλις 71 νέα κρούσματα από την πανδημία.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της COVID-19 στην ιβηρική χώρα ανέρχεται σε 27.127 νεκρούς και 240.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Ισπανία διαθέτει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως -πίσω από ΗΠΑ, Βραζιλία και Ρωσία-, καθώς και τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων -πίσω από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Βραζιλία και Γαλλία.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (234)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, Ισπανία, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK