17:47 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (154)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν δεν αναπτυχθούν επαρκείς δυνάμεις Εθνοφυλακής, θα χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό μέσα στις ΗΠΑ.

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στις πολιτείες που δεν χρησιμοποιούν την Εθνοφυλακή σε επαρκείς αριθμούς, ώστε να κυριαρχήσουν στους δρόμους, εξέφρασε ο Αμερικανός Pρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το έθνος μας έχει πιαστεί από επαγγελματίες αναρχικούς, βίαιους όχλους, εμπρηστές, πλιατσικολόγους, εγκληματίες, Αντίφα και άλλους» δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ενώ την ίδια ώρα ακούγονταν εκρήξεις από το πάρκο Λαφαγέτ, όπου βρισκόταν εν εξελίξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

​«Αυτές δεν είναι ενέργειες ειρηνικών διαδηλωτών, αυτές είναι ενέργειες εγχώριας τρομοκρατίας» δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, μετά τον φόνο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεσότα στις 25 Μαΐου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον δίκαιο θρήνο και τους ειρηνικούς διαδηλωτές να καλύπτονται από έναν οργισμένο όχλο» δήλωσε ο Τραμπ.

«Ορισμένες πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει στο να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαφυλάξουν τους πολίτες τους. Για αυτό τον λόγο, αναλαμβάνω άμεση προεδρική ευθύνη να σταματήσω τη βία και να αποκαταστήσω την ασφάλεια στην Αμερική. Κινητοποιώ όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς πόρους, πολιτικούς και στρατιωτικούς, για να σταματήσουν τις εξεγέρσεις και το πλιάτσικο, να σταματήσουν την καταστροφή και τους εμπρησμούς και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των νομιμοφρόνων Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων της Δεύτερης Τροπολογίας. Για αυτό, τα ακόλουθα μέτρα θα ισχύσουν άμεσα. Πρώτα θα σταματήσουμε τις εξεγέρσεις και την ανομία που έχει εξαπλωθεί στη χώρα. Θα τα σταματήσουμε τώρα» πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Σήμερα, προτρέπω εντόνως τον κάθε κυβερνήτη να αναπτύξει την Εθνοφυλακή σε επαρκείς αριθμούς για να κυριαρχήσουμε στους δρόμους. Δήμαρχοι και κυβερνήτες πρέπει να εγκαταστήσουν μια σαρωτική δύναμη επιβολής του νόμου, μέχρι να αντιμετωπιστεί η βία. Αν μια πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να λάβει αυτά τα μέτρα, που είναι απαραίτητα για να υπερασπιστεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων, τότε θα αναπτύξω τον αμερικανικό στρατό και γρήγορα θα λύσω το πρόβλημα για εκείνους» συνέχισε ο Τραμπ.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, ο Τραμπ διέσχισε με τα πόδια το πάρκο Λαφαγέτ, όπου πριν από μερικές στιγμές είχαν διαλυθεί διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου–λάμψης. Ύστερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε μπροστά από μια εκκλησία, η οποία υπέστη ζημιές από φωτιά το βράδυ της Κυριακής, κρατώντας μια Βίβλο.

​Ο Νόμος περί Εξέγερσης

Η ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων στις ΗΠΑ, θα είναι η επίκληση του Νόμου περί Εξέγερσης που υπάρχει εδώ και 213 χρόνια και που διατάχθηκε τελευταία φορά το 1992, κατά τις εξεγέρσεις για την υπόθεση του Ρόντνεϊ Κινγκ και τις εξεγέρσεις στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον νόμο, Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούν να εκτελούν αποστολές επιβολής του νόμου. Για να επιβληθεί ο νόμος, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει μια προκήρυξη, μέσω της οποίας να ζητά «άμεση εντολή προς τους στασιαστές να διαλυθούν και να αποχωρήσουν ειρηνικά μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

Θέμα:
George Floyd (154)
Tags:
νόμος, Λευκός Οίκος, Ένοπλες Δυνάμεις, αμερικανικός στρατός, Εθνοφυλακή, διαδήλωση, εξέγερση, Τζορτζ Φλόιντ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK