00:54 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας παραδίδει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, στον Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναφορά στον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με το σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την έξαρση του κορονοϊού, θα παραδώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η εντολή για τη δημιουργία του σχεδίου είχε δοθεί από τον Πρόεδρο Πούτιν τον Απρίλιο, με την οδηγία να περιλαμβάνει μέτρα για την επιστροφή της κανονικότητας στις επιχειρήσεις και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και μέτρα για την ανάκαμψη στους αριθμούς των θέσεων εργασίας και στα εισοδήματα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, ο σκοπός του σχεδίου δεν είναι μόνο η σταθεροποίηση της οικονομίας αλλά και η μακροπρόθεσμη διασφάλιση για θεμελιώδεις αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, η συζήτηση του Προέδρου με τον πρωθυπουργό θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μισούστιν, το σχέδιο περιλαμβάνει εννέα τμήματα και περιέχει περίπου 500 μέτρα που αφορούν διάφορους τομείς, ενώ η εφαρμογή του αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2021.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, οι επιπτώσεις από τους περιορισμούς μεγάλου μεγέθους που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, η οικονομία της Ρωσίας αναμένεται να υποχωρήσει κατά 5% το 2020. Την επόμενη χρονιά, το υπουργείο αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,8%, ενώ η εκτίμηση αυτή μπορεί να βελτιωθεί αν αναλογιστεί η εφαρμογή των μέτρων του σχεδίου.

Tags:
COVID-19, σχέδιο, μέτρα στήριξης, πανδημία, οικονομία, Μιχαήλ Μισούστιν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK