21:39 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Πράσινο φως» για ταξίδια σε 31 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, από 15 Ιουνίου άναψε η γερμανική κυβέρνηση, που διατηρεί εκτός λίστας την Τουρκία.

Στην κατάργηση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της ζώνης του Σένγκεν, Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία, προχωρά από 15 Ιουνίου η γερμανική κυβέρνηση. 

Έτσι, η Γερμανία δεν θα συνιστά πλέον στους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις 31 χώρες, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Προσωρινές εξαιρέσεις αποτελούν η Ισπανία και η Νορβηγία, καθώς οι δύο χώρες απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και πέραν τις 15 Ιουνίου.

Οι οδηγίες θα επικαιροποιούνται συνεχώς με βάση την κατάσταση που επικρατεί σε μία χώρα, κυρίως σε θέματα που αφορούν τον κορονοϊό: μέτρα υγιεινής, μέτρα προστασίας σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα. 

Όπως διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, οι οδηγίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και προειδοποιήσεις, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας.

Όσο ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν εκεί.

Διευκρίνισε ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την οδηγία σε προειδοποίηση σε περίπτωση που ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε κάποια από τις χώρες ξεπεράσει τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Εκτός λίστας η Τουρκία

Στο μεταξύ, συνεχίζει να ισχύει η ταξιδιωτική προειδοποίηση της 17ης Μαρτίου για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, και την Τουρκία, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν άρει τους περιορισμούς εισόδου από τρίτες χώρες αυτή την εβδομάδα, τότε ενδεχομένως η γερμανική κυβέρνηση να ασχοληθεί με το θέμα την Τετάρτη.

Tags:
τουρισμός, Τουρκία, σύνορα, Γερμανία, πτήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK