23:19 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (150)
0 0 0
Βρείτε μας

Ακυρώθηκε η απομάκρυνση στρατιωτών από την Ουάσινγκτον από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, ενώ το Πεντάγωνο είναι απρόθυμο στη χρήση στρατιωτών.

Απόφαση για την απομάκρυνση εκατοντάδων στρατιωτών στην Ουάσινγκτον ακύρωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, σύμφωνα με τον υπουργό Στρατού, Ράιαν Μακάρθι, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Η απόφαση για την ακύρωση στον σχεδιασμό για την απομάκρυνση των στρατιωτών, ελήφθη ύστερα από συνάντηση στον Λευκό Οίκο, στην οποία συμμετείχε ο Έσπερ και σε "εσωτερικές συζητήσεις με το  Πεντάγωνο", δήλωσε ο Μακάρθι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Στρατού, ο Έσπερ προχώρησε σε αυτή την απόφαση για να εξασφαλιστεί πως η στρατιωτική υποστήριξη στην περιοχή είναι επαρκής για την αντιμετώπιση πιθανών ταραχών και λεηλασιών.

Η εντολή αφορούσε στην απομάκρυνση περίπου 200 στρατιωτών της 82ης δύναμης άμεσης ανταπόκρισης την Τετάρτη, αλλά ακυρώθηκε αρκετές ώρες αργότερα.

Απρόθυμο το Πεντάγωνο για τη χρήση στρατευμάτων

Ο  Μακάρθι περιέγραψε ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση στην αστική περιοχή είναι «δυναμική» και πρότεινε ότι τα στρατεύματα ενδεχομένως να παρέμεναν στη θέση τους για επιπλέον 24 ώρες.

«Σκοπός μας σε αυτό το σημείο είναι να μην φέρουμε ενεργές δυνάμεις, δεν νομίζουμε ότι τις χρειαζόμαστε. Αλλά είναι συνετό να έχουμε την εφεδρική ικανότητα σε ετοιμότητα, για μια άμεση ανταπόκριση» δήλωσε ο Μακάρθι στο Associated Press.

Τα σχόλια του Μακάρθι, αντιπροσωπεύουν την απροθυμία της ηγεσίας του Πενταγώνου να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική δύναμη για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, αφού ο Έσπερ επέμεινε να ληφθούν τέτοια μέτρα «μόνο στις πιο επείγουσες και τρομερές καταστάσεις», καθώς οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Πεντάγωνο μετέφερε περίπου 1.600 στρατιώτες στην περιοχή της Ουάσινγκτον, μετά τις προειδοποιήσεις του Τραμπ για μεγιστοποίηση της στρατιωτικής παρουσίας ως μέσο για την αποκατάσταση της τάξης, αφού είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Θέμα:
George Floyd (150)
Tags:
Ουάσινγκτον, διαδηλώσεις, Μαρκ Έσπερ, Τζορτζ Φλόιντ, αμερικανικός στρατός, στρατός, στρατιώτες, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK