11:51 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η προγραμματισμένη Σύνοδος μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής να αποφασίζεται σύντομα.

Την αναβολή της Συνόδου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, στη Λειψία της Γερμανίας, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Ζινπίνγκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Την πληροφορία για την αναβολή της προγραμματισμένης Συνόδου, δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερτ.

«Η Σύνοδος μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου στη Λειψία, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας. Οι τρεις πλευρές έδωσαν έμφαση στη σημασία της πρόθεσης για τη διεξαγωγή της Συνόδου. Συμφώνησαν πως η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει την προγραμματισμένη ημερομηνία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά θα γίνει αργότερα» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Σάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε επίσης πως οι λεπτομέρειες για τα θέματα της Συνόδου θα αποφασισθούν στο προσεχές μέλλον.

Tags:
Σαρλ Μισέλ, Σι Τζινπίνγκ, Άνγκελα Μέρκελ, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Σύνοδος, Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK