10:46 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (853)
0 01
Βρείτε μας

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιεί για την απειλή ενός δεύτερου κύματος έξαρσης του κορονοϊού.

Για «σίγουρη απειλή» επανάληψης της επιδημίας του κορονοϊού προειδοποιεί τη ρωσική διασπορά αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας της άρσης των περιορισμών στην οποία έχουν αρχίσει να προχωρούν οι χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε, τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Οργανισμού, παρόλο που η πανδημία έχει προφανώς τεθεί υπό έλεγχο, η απειλή της παραμένει τόσο επικίνδυνη όσο ήταν όταν η ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα.

«Δεν έχουμε ακόμη εμβόλιο ούτε θεραπεία για τον κορονοϊό» δήλωσε ο Κλούγκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το δεύτερο κύμα δεν είναι αναπόφευκτο. Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός κρατών άρχισε να άρει τους περιορισμούς και υπάρχει μια σαφής απειλή για μια επανάληψη της έξαρσης της νόσου COVID-19. Εάν αυτά τα κρούσματα δεν είναι απομονωμένα, ίσως να έρθει ένα δεύτερο κύμα και μπορεί να να είσαι πολύ καταστροφικό» προειδοποίησε ο Κλούγκε.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος, η ανθρωπότητα βρίσκεται πλέον σε καλύτερη κατάσταση για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό μετά την πρώτη έξαρση. «Καταλαβαίνουμε καλύτερα τον ιό και το πώς πρέπει να προετοιμαστούμε» επισήμανε.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί επανειλημμένως τα κράτη να διατηρήσουν έναν αργό και συντηρητικό ρυθμό στην άρση των περιορισμών, για να αποτρέψουν την ασθένεια να μην ξεφύγει ξανά από τον έλεγχο.

Η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, αυτή την εβδομάδα επέτρεψε στους ταξιδιώτες από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να εισέλθουν στο εσωτερικό της, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν δύο εβδομάδες σε απομόνωση κατά την άφιξη.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (853)
Tags:
COVID-19, ιός, μέτρα προστασίας, κρούσματα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK